Vermontie kaupunkisuunnittelulautakunnassa

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli Vermontien asemakaavaehdotuksen tavoitteita kokouksessaan 30.5.2012. Esillä oli kaksi luonnosta. Toinen oli Espoon pestaaman kaavakonsultin  laatima ja toinen oli syntynyt  maanomistajien konsulttien  (Bergans, Sponda, SRV-Ilmarinen-Sato -ryhmä) työn tuloksena.

Kaupunkisuunnittelulautakunta valitsi jatkokehittelyyn maanomistajien luonnoksen, johon linkki tässä: Perkkaa-Espoo_2012-05-30-TAITTO lautakuntaan_pieni (laajempi versio havainnekuvineen) ja Perkkaa-Espoo_2012-05-30-VÄRITETTY_VE2 (pelkkä kaavakuva) Tässä linkki Bergansin eli Eko-Vermon suunnitelmaan (huom. viereisen SRV:n alueen (ent. Siemens) suunnitelma on sittemmin muuttunut): Eko-Vermo_PP_120507 Bergansin suunnittelman on laatinut arkkitehti Anneli Lyytikkä OK Ympäristösuunnittelusta.

Lautakunnan linjaus kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti:

1. Asemakaavaehdotus laaditaan käyttäen perustana arkkitehtitoimistojen Hannu Jaakkola Oy, Helamaa ja Pulkkinen Oy ja Ympäristösuunnittelu OK laatimien luonnosten yhdistelmää. Päätöksen liitteeksi laaditaan näistä käsittelyssä olevien luonnoksien uusimmista versioista yhdistelmä.

2. Asemakaavaehdotuksen laadinnassa lautakunnan 16.6.2010 tekemää tavoitepäätöstä täsmentävinä ohjeina ovat seuraavat:

2.1

Alueen suunnittelua ja toteutusta jatketaan kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti (ilmastonmuutoksen torjunta, kestävät energia- ja liikenneratkaisut, pysäköinti, liikunta, viherrakentaminen ja kaupunkiviljely, asukkaiden osallisuus yms.). Tätä varten tehdään kokonaisvaltainen ympäristötarkastelu ja organisoidaan eri toimenpiteitä yhteenkytkevä ja ohjaava prosessi.

2.2

Kaava-alueen kukin osa ilmentää kokonaistavoitetta ja on samalla omaleimainen verrattuna muihin osiin, esim. Bergansin alueella ekologisuutta korostavat ratkaisut ja Siemensin alueella osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja aktiivista liikuntaa korostavat ratkaisut. Näitä ratkaisuja kehitetään maanomistajien, kaupungin eri lautakuntien, sidosryhmien ja asukkaiden moninaisilla yhteistyömuodoilla.

2.3

Monikonpurosta ja rakennettujen alueiden hulevesistä suunnitellaan koko aluetta rikastava ja vaihteleva vesiaihe. Erityinen huomio kiinnitetään vesiaiheen toimivuuteen ja ylläpitokustannuksiin eri vuodenaikoina.

2.4

Erityisesti pysäköintiratkaisut vaativat paljon jatkokehitystä. Pysäköintipaikat sijoitetaan muutamaa perusteltua poikkeusta lukuun ottamatta pihakansien alle ja pysäköintitaloihin, joihin on luonteva kulku pääkaduilta.

2.5

Vermontie suunnitellaan niin, että se yhdistää Perkkaantien sujuvasti Vermonsolmuun ja tämä on yksi Leppävaaraa palvelevista pääväylistä. Tällöin nykyinen ja tuleva asuinalue voidaan rauhoittaa läpiajavalta liikenteeltä. Majurinkatua pitkin mahdollistetaan aluetta palveleva liikenne. Jatkosuunnittelun päävaihtoehtona on, että kaasuputkea siirretään itäänpäin, jolloin asuinaluetta voidaan laajentaa jonkin verran itään päin.

2.6

Kaava-alueen jatkosuunnittelussa tarkastellaan ja tarvittavin päätöksin ohjeistetaan myös lähialueiden kehitystä, kuten Perkkaan sisäisen puistoalueen kehitys ja koulu/päiväkoti-kokonaisuuden sijoittaminen nykyisen Siemensin pääkonttorin paikalle sekä ratsastuskeskuksen ja raviradan alueen kehitys ja kytkeytyminen myös alueen itäpuolisiin virkistysalueisiin.

Bergans Kiinteistöt on tyytyväinen luonnoksiin ja lautakunnan päätökseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kaavaehdotusta.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s