Asukastilaisuudessa puolustettiin viljelypalstoja ja vaadittiin koulua keskelle kylää

Täysi salillinen asukkaita kerääntyi 23.9. Perkkaalle seuraamaan Vermontien kaavan valmisteluaineiston esittelyä ja kommentoimaan ehdotuksia. Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksesta paikalla olivat aluearkkitehti Lotta Kari-Pasonen ja liikennesuunnittelija Tarja Pennanen. Arkkitehdit Hannu Jaakkola, Jarmo Pulkkinen ja Anneli Lyytikkä esittelivät Siemensin, Spondan ja Bergansin kiinteistöjen vaihtoehtoisia suunnitelmia.

Vilkkaassa keskustelussa painottui ennen kaikkea huoli viljelypalstoista – koulu ja päiväkoti oli Espoon suunnitelmissa sijoitettu niiden päälle. Koulun sijoittamiseksi paikka on muutenkin mahdollisimman huono, sillä se sijaitsee suunniteltavan alueen ulkopuolella. Koulua vaadittiinkin aiheellisesti keskelle kylää tai tulevan ruokakaupan tienoille. Tämä ratkaisu olisi energiaa säästävä, sillä palvelut olisivat luontevasti päivittäisen kulkureitin varrella.  Näin myös kukoistava viljelypalsta-alue säästyisi.  

Bergans Kiinteistöjen suunnitelmissa olevat pihakasvimaat ja  parkkitalot, joiden katoilla on viljelypalstoja, herättivät kiinnostusta. Niillä ei kuitenkaan ole tarkoitus korvata olemassa olevia viljelyalueita, vaan tuoda uusia viljelymahdollisuuksia. Alueellehan on tulossa yli 3000 uutta asukasta. Kaupunkiviljely on elämänlaatua ja sitä ekologisempaa harrastusta saa etsiä. Kestävän kehityksen aluetta ilman viljelypalstoja ei oikeastaan voi edes kuvitella.

Yhteyksiä Talin ja Laajalahden viheralueille pidettiin tärkeinä. Toimistoja ei kaivattu alueelle enää yhtään, ei etenkään asuinalueen ja viheralueen väliin.

Nyt on aika vertailla valmisteluaineistoja  ja  ilmaista mielipide Espoon kaupunkisuunnittelijoille, jotka alkavat nähtävilläoloaikana tehtävien huomautusten jälkeen suunnitella varsinasta kaavaehdotusta.  Kaikki suunnitelmat löytyvät sivuilta http://www.espoo.fi/hankkeet/?Path=1;28;29;1047;1098;46351;80953

Mielipiteet on toimitettava viimeistään 5.10.2010 klo 15.45 mennessä kaupunkisuunnittelulautakunnalle osoitteeseen Kaupungin kirjaamo, PL 1, 02070, ESPOON KAUPUNKI tai sähköisesti: kirjaamo@espoo.fi. Käyntiosoite on Espoon keskus, Kauppakeskus Entresse 3.krs, Siltakatu 11.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s